Malaysia en 12 dies

Malaysia ha sigut breu; massa breu. Vaig aterrar a la capital, Kuala Lumpur, el 21 de maig al vespre (un dia abans del meu aniversari), i vaig marxar ahir 3 de juny al migdia. És a dir, uns 12 dies i mig de profit.

Vaig arribar a Malaysia sense saber-ne gaire. Només que Kuala Lumpur és el centre operatiu de AirAsia (i per tant, pots trobar vols molt barats), que molta gent hi va a comprar tecnologia perquè aparentment surt a compte (*), que parlen Malay, i poca cosa més… Amb això i 12 dies havia de visitar el país.

*Ojo al dato! La tecnologia surt barata sempre i quan sàpigues on s’ha de comprar i et donin una certa garantia. Hi ha molt mercat d’imitació de mala qualitat provinent principalment de la Xina. Et pots trobar targetes microSD de 128GB al carrer, amuntegades unes sobre les altres com si costessin quatre rals, i normalment amb prou feines arriben als 32MB. Les pagaràs a 4€ en comptes de 60€, però la broma et seguirà sortint cara. Amb els discs durs externs passa el mateix. Molts tenen la carcassa d’imitació i a dins hi posen discs que han reparat o que tenen menys capacitat de la que hauria. Després de viure a la Xina i haver-ne patit les conseqüències, sempre sóc una mica escèptica alhora de comprar tecnologia en llocs així, si no és que sé on la compro. És un consell, però si sou més valents que jo, endavant! Quan era a la Xina i havia de comprar targetes de memòria, m’emportava el portàtil i un programa específic per verificar la capacitat i l’estat de la targeta abans de comprar-lo. Potser això us serveix, però no sé si val la pena tan enrenou… A part, al sortir del país pots tramitar la devolució de les taxes a l’aeroport mateix, un 6% de GST.

Per sort, quan viatges sempre coneixes a gent que ha estat als països on vols anar. A totes ens agrada comentar la jugada; veure com has viscut el país, recomanar llocs, experiències, passar contactes, intercanviar sensacions, opinions,… tot això que fas quan vas d’hostal i comparteixes habitació amb 8,10, 16 o X persones. Gràcies a algunes de les persones que vaig anar coneixent, tenia quatre noms de Malaysia apuntats a la llibreta, i en base a això vaig fer el viatge.

 

Transport: M’he mogut amb autobús. Són hiper còmodes. Molt espaiosos, amb butaques dobles, seients “reclinables”, i alguns tenen wifi i tot. Són força puntuals, i n’hi ha molts que operen de nit (així estalvies temps movent-te i calerons en la reserva d’hostals). Ho recomano alhora de moure’s entre ciutats i pobles. Tenen una bona xarxa de transport.

Consell: Per reservar autobusos, hi ha una pàgina web (que també té aplicació per Android i iPhone) que et permet comprar els bitllets de bus al mateix preu que als mostradors, i pots pagar amb PayPal, targeta de dèbit/crèdit o amb altres mètodes. És perfecta! Sobretot quan viatges en temporada alta. Es diu: easybook.com i la pots fer servir en diferents països. Un cop reservat, pots demanar que t’imprimeixin el bitllet o ensenyar la reserva directament (normalment et demanen el bitllet, o sigui que millor que hi vagis amb temps i confirmis la reserva al mostrador).

Ruta

Resum del viatge - del 21 de Maig al 3 de Juny
Aquí només hi ha els detalls pràctics, posaré les fotos i les explicacions en entrades apart

 

Kuala Lumpur
21 de Maig: Arribo a Kuala Lumpur al vespre. Festival pel Dia de Buddha (Wesak day, cau en lluna plena), sopar i dormir.
Uber des de l’aeroport, 20€. El tren express, 55MYR -30min. Bus, 12MYR – 1h i mitja.
Hostal: Marquee Hostel (28MYR l’habitació compartida, amb esmorzar i wifi inclòs). Molt cèntric. Recomanable.

22 de Maig: National Monument, Botanical Gardens, Chinatown, Batu Caves, Bukit Bintang (sopar a Jalan Alor amb la Nani i el Miquel. El carrer és conegut pel menjar de carrer).
Bus de Kuala Lumpur (estació TSB) a Jerteh (40MYR, de 22pm a 5:30am).

 

Perhentian Islands – Perhentian Kecil (*la petita de les dues)
23 de Maig:
Bus de Jerteh a Kuala Besut (gratis)
Ferry de Kuala Besut a Long Beach a les 7am (el primer que hi ha, 70MYR/anar i tornar).
Hotel: Perhentian Tivoli Inn (25€ l’habitació doble amb lavabo privat. He reservat d’última hora i tot estava agafat, pago la novatada).
Dia de platja a Long Beach i Coral Beach després d’una nit moguda a l’autobús.

24 de Maig: Excursió de snorkeling des de les 9:30 fins les 15, 30MYR. Et porten amb barca a veure diferents punts de les illes: turtle point, shark point, fish point (on encara preserven el poc corall que no està malmès), fishing village (de fet l’únic poblet de l’illa) i romantic beach.
Càmping: no recordo el nom, però és l’únic que hi ha a Coral beach. 20MYR/individual o 30MYR/doble, tot i que la tenda és la mateixa. No hi ha wifi. No ho recomano si plou.

25 de Maig: Excursió a peu al voltant de l’illa. Hi ha un caminet que permet voltejar-la. Pots anar parant a les caletes, sobretot les de la part nord i sud-oest de l’illa. Jo reservaria el dia sencer si vols anar parant a les cales, mig dia si comences d’hora i vas per feina.
Ferry de Coral Beach a Kuala Besut (l’últim és a les 16:00).
Taxi de Kuala Besut a Jerteh (compartit amb la Devon, 10MYR cada una).
Bus-nit de Jerteh a Butterworth – Penang (35MYR, surt a les 23:00). Les 5h d’espera ens passen volant, això sí.

 

Penang – Georgetown
26 de Maig:  Arribem a les 5:30am a Butterworth.
Ferry de Butterworth a Georgetown (1,20MYR, 30mins. N’hi ha des de les 5am fins les 12am, cada 20min).
Hostal: Just Inn (18MYR/habitació de 4 compartida, amb wifi excel·lent i ventilador). Net, cèntric i molt amigable. Molt molt molt recomanable.
Dia de recuperar forces i perdre’s pels carrerons de Georgetown. Sopem a Chinatown i anem a fer unes cervesetes a un bar amb música en acústic.

27 de Maig: Penang Taman Negara (Parc Nacional, 3,4MYR/trajecte. Bus 101, s’agafa a l’estació Komtar i tardes 1h aprox en arribar. Hi ha busos cada 20minuts). Entrada gratuïta. Hi ha diferents circuits. Jo vaig anar a veure la reserva de tortugues. Creues el parc caminant. Són uns 4km (8 anar i tornar). Entre anar i tornar m’hi vaig passar tot el matí, però hi ha camins per estar-t’hi tot el dia.
Al vespre, trobada de Couchsurfing a Georgetown. Ens ajuntem més de 20 persones de diferents nacionalitats. M’encanta!

28 de Maig: Matí de descans.
Ferry de Georgetown a Butterworth (la tornada és gratuïta).
Bus de Butterworth a Kuala Persil (19MYR, 3h).
Ferry de Kuala Persil a Langkawi (15MYR, l’agafo a les 18h perquè són vacances escolars i els altres estan plens).
*Hi ha ferry directe de Georgetown a Langkawi, val 70MYR i tarda 3,5h. Vaig optar per la opció econòmica i llarga, però no sé si la recomanaria… Vaig perdre gairebé 1 dia per anar i 1 per tornar perquè el transport es va complicar.
Lloguer de moto (a Langkawi no hi ha autobús públic, o llogues cotxe, o llogues moto, o t’espaviles per moure’t!): 30MYR/dia al port mateix.
Hostal: Vila Thai (20MYR l’habitació compartida, amb wifi). A prop de Cenang Beach.

 

Langkawi
29 de Maig: Voltar Langkawi amb la moto.
Ferry de Langkawi a Kuala Persil.
Bus de Kuala Persil a Butterworth.
Nit a l’estació d’autobusos de Butterwoth (l’autobús tarda 5h i quart en comptes de 2h 45min. Em tanquen el ferry i em toca esperar a la matinada següent per anar a Georgetown. Conec al Jai, de Malaysia, i anem a un Mama Restoran – restaurant hindú que obren 24h i tenen wifi).

Penang – Georgetown
30 de Maig: Georgetown – em torno a perdre pels seus carrerons. A la nit anem al mercat nocturn de Ferringhi amb el Gigit, i acabem fent una cerveseta al carrer amb una parella de Singapore molt divertits.

Cameron Highlands
31 de Maig:
Bus de Georgetown (Komtar station) a Tanah Rata (Cameron Highlands). De 8am a 1:30pm, 43MYR.
Hostal: TJ Lodge (20MYR l’habitació compartida de 4, amb wifi).
Dino kway teow per agafar forces, me’n vaig a fer l’excursió núm.10 (unes 3h aproximadament. Puges un turonet, hi ha força pendent). És agradable, però la caminada no impressiona.

1 de Juny: Excursió al Mossy Forest, passant per les plantacions de te i les maduixeres. Des de Tanah Rata és una matada arribar-hi, fa pujada i són unes 5h, la majoria per carretera. Al baixar, conec a 3 nois de Sabah (la part de Malàsia que està a Borneo) i em tornen a Tanah Rata. Allà dino una mica i vaig a veure les Robinson Falls amb la Gabri, però no valen la pena. És un salt d’aigua brut ple de plàstics i aigua marró. La caminada, la conversa i la companyia valen molt la pena, això sí. Anem a sopar tots junts al mateix local d’ahir i acabem comprant unes cerveses i fent petar la xerrada a l’habitació.

 

Kuala Lumpur
2 de Juny:
Bus de Tanah Rata a Kuala Lumpur (35MYR – de 8:30 a 12:30am). El conductor, un desastre i un perill. Les vistes, es-pec-ta-cu-lars!! Val la pena fer-ho en bus.
Hostal: FernLoft a Chinatown (12MYR l’habitació compartida amb 24, amb wifi). NO EL RECOMANO. Excessivament brut, em va por agafar polls, el matalàs i el coixí fan pudor a suat, i l’aire acondicionat no funciona durant el dia. No hi ha prou lavabos i acabo marxant sense poder dutxar-me. Inclou esmorzar, és una ganga, però totes les gangues tenen el seu preu…
Menara tower i Petronas twin towers (KLCC): hi ha espectacle de llums i color (i música) a les 20, 21 i 22. Ho fan al jardí de davant les torres, i és agradable asseure’s a les escales i fer petar la xerrada o fer fotos de les torres mentre es decideixen a començar. La puntualitat no és el seu fort.
Sopar i birreta a Jalan Alor, Bukit Bintang.

3 de Juny:
Me’l prenc amb calma. Vaig a Bangsar, la part moderna de la ciutat, per tancar un parell de temes i torno a l’hostal. Reservo el vol de tornada Yangon-Bangkok cap a l’aeroport. Se’m passa el temps volant i en comptes d’agafar el bus que m’hauria costat 12MYR per anar a l’aeroport, he d’agafar el tram per anar a l’estació “KL Central” (1,6MYR) i poder agafar el KLIAexpress (55MYR).

13329442_10209056014624866_15830164202981262_o.jpg

Deixa un comentari

Translate »
%d bloggers like this: